- Home
- Terapie prin frig
Terapie prin frig
Crioterapia, asa cum este denumita terapia prin frig, se practica de secole sub diverse forme (comprese reci, gheata etc.). In ultimii ani, ea a fost redescoperita, ba chiar reinventata, gratie studiilor si tehnologiilor de care dispunem. Aerocrioterapia este o ramura a crioterapiei si consta in racirea simultana a intregii suprafete a corpului uman in mediu gazos, cu temperatura extrem de scazuta. Astazi, milioane de oameni, in special din Europa si din America de Nord, se bucura de efectele fabuloase ale acestei terapii. Este vorba despre clientii centrelor wellness&spa, sportivii de performanta ori pacientii unor renumite centre de sanatate.
Aerocrioterapia, denumita popular si criosauna, este opusul unei saune conventionale, organismul fiind expus pentru foarte scurt timp (1 – 3 minute) la o temperatura cuprinsa intre -120°C si -180°C. In ciuda valorilor extrem de scazute, corpul nu ingheata, deoarece aerul din criosauna este foarte uscat. In aer umed, aceasta temperatura ar fi, cu siguranta, inacceptabila pentru organism. Senzatia perceputa in timpul procedurii este suportabila, fiind mai putin neplacuta decat scaldatul in apa rece, spre exemplu.
Socul termic scurt si controlat ajuta organismul sa-si regaseasca echilibrul, elimina stresul si consecintele sale, reduce celulita si greutatea corporala. In functie de greutate corporala si temperatura din cabina, in timpul unei proceduri,
se pot “arde” 150-200 kcal iar intre proceduri peste 1000 kcal, ceea ce inseamna ca dupa o serie de 20 – 30 proceduri, greutatea corpului poate scade cu 7-10 kg. Dupa criosauna se obtine o regenerare naturala a celulelor, adica un organism mai tanar, se stimuleaza sistemul imunitar, se regleaza activitatea hormonala si metabolismul, se imbunatatesc functiile sexuale. In timpul procedurilor, organismul genereaza endorfine, supranumite “hormonul fericirii”, ceea ce asigura intregului corp o stare tonica, o stare de bine ce dureaza in timp.
Criosauna are si efecte curative. Este o cale rapida de tratament si recuperare dupa traumatismele sportive, dar si de refacere rapida a capacitatilor sportive dupa efort prelungit. Cu ajutorul criosaunei se pot trata eficient si o parte dintre cele mai frecvente afectiuni cronice. Doriti detalii? Vizitati sectiunea Crioterapie.
Unde gasim criosauna?
- Saloane de infrumusetare si cosmetica (wellness & spa)
- Centre de fitness
- Cabinete medicale, sanatorii
- Centre de medicina sportiva
- Cluburi sportive
- Hoteluri
- Locuinte private